מקינטה
מקינטה היא מכונת קפה ביתית שנולדה באיטליה בשנות ה-30. המקינטה או המוקה היא צורת הכנת קפה נפוצה ביותר. צורת ההכנה מתבצעת על כיריים או על בסיס חשמלי ייעודי. תהליך חליטת הקפה נעשה על ידי לחץ קיטור של מים רותחים דרך קפה טחון. חליטה זו נקראת מוקה משום שטעמה עדין ומתקתק. מומלץ לשתות אותה כקפה מוקה מדהים כמו שהיא, אך ניתן גם להכין ממנה אמריקנו, קפוצ'ינו וקפה קר.
שלב 1
לטחון קפה לטחינה גסה (3.0)
שלב 2
למלא את הכלי התחתון במים עד לגובה השסתום.
שלב 3
להכניס את המסננת לכלי ולמלא אותה בקפה טחון עד ליצירת גבעה קטנה, מבלי לדחוס את הקפה.
שלב 4
להבריג היטב את החלק העליון על גבי הכלי התחתון והמסננת.
שלב 5
להניח על הכיריים.
שלב 6
לחכות עד שהקפה מתחיל לטפטף מתוך הזרבוביות, כשהקפה מתחיל לזרום מתוך הזרבוביות יש להוריד את המקינטה מהאש
שלב 7
לחכות עד שהזרימה תיפסק
שלב 8
למזוג וללגום


