אספרסו
הזרימה המושלמת של האספרסו גורם לריגוש של ממש והמרדף אחרי השלמות, יש הרבה דעות לגבי האספרסו המושלם אבל בשבילנו האיזון של הקפה, מתיקות והמיצוי ההולם לאופי של התערובת גורם לאושר אין סופי.
הפקת קפה אספרסו מעולה היא לא פשוטה. זה דורש סבלנות ותרגול רב, מאמץ, הבנה ומיומנות.המפתחות לביצוע אספרסו מעולה ממכונת אספרסו איכותית כוללים: שימוש במכונה באיכות גבוהה, קפה טרי ואיכותי; טחינת הקפה ע"י מטחנת בר איכותית ומכוונת; טחינת הכמות המדויקת של הקפה; חליטת הקפה בטמפרטורה הנכונה. שמירה על הציוד נקי הינו חלק חיוני ביותר לשמירה על רמה גבוה ועיקביות.
שלב 1
וודא שמכונת האספרסו חמה לעבודה וכוס האספרסו חמה לפי טעמך האישי.
שלב 2
הורד את ידית האספרסו וודא שהפילטר נקי ויבש לעבודה.
שלב 3
טחנו את הקפה, רצוי במטחנה שמורידה קפה טרי כל מנה. מנה כפולה של אספרסו מדדו משקל של 18-21 גרם. המשקל הינו לפי עומק וגודל כוס הידית וכמובן לפי טריות ועובי הטחינה. טחינה לאספרסו מושלם צריכה להיות דקה ולכסות את כל הכוס.
שלב 4
דפוק את ידית הקפה פעם או פעמיים על משטח העבודה על מנת למרכז את הקפה הטחון. רצוי שכמות הקפה תהיה טיפה מעל גובה הכוס פילטר.
שלב 5
העבר את כף ידך הלוך ושוב על מנת ליישר את הקפה בתוך הכוס פילטר. וודא שהיד שלך מרגישה את האיזון ותתחיל להרגיש את מנת הקפה שלך מקבלת צורה מאוזנת.
שלב 6
דחוס את הקפה ע"י דוחסן איכותי ויבש . הקפה צריך להיות דחוס ממש טוב ולכסות בצורה מאוזנת את כל שטח הפנים של כוס הפילטר על מנת להגיע למיצוי מושלם.
שלב 7
לחץ על כפתור הורדת המים בראש של מכונת הקפה. המתן 3 שניות שהמים יזרמו וינקו את ראש המכונה.
שלב 8
הכנס את הידית לראש המכונה. הפעל את כפתור חליטת הקפה ותתחיל לספור...
שלב 9
הנח כוס אספרסו איכותית מתחת לכוס פילטר וראש המכונה, המתן לזרימה עיקבית של הקפה. זרימת הקפה בזרגון המקצועי צריכה להידמות לזנב של "עכבר" . זמן החליטה אמור להיות בין 23-28 שניות. במידה והזמן קצר מידי והזרימה מהירה צריך לטחון קפה דק יותר, במידה והזרימה איטית מה שיכול לגרום גם לשריפת הקפה צריך לטחון קפה גס יותר.
שלב 10
רצוי לטעום ולכוון לפי התשוקות שלכם

